מרק דבלים ושקדים עם פרפה תמרים וחלבה - באדיבות ארטישוק
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 20-30
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק דבלים ושקדים עם פרפה תמרים וחלבה - באדיבות ארטישוק ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- למרק:
- 250 גרם דבלים
- 250 גרם תמרים
- 250 גרם בננה
- 250 גרם שקדים
- 50 גרם סוכר
- 1 כפית אבקת קינמון
- 4 כוסות יין אדום
- 4 כוסות מים
- 1 כוס מי שקדים (רוזטה)
- פרפה תמרים:
- 250 גרם תמרים מגולענים
- 150 מ''ל שמנת מתוקה 42% (לתערובת)
- 3 כפות טחינה
- 4 חלמונים
- 50 גרם סוכר
- 2 דפי ג'לטין
- 50 מ''ל שמנת מתוקה 42%
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה 42% מוקצפת
אופן ההכנה
פרפה תמרים:
לחמם את התמרים עם 150 מ''ל שמנת עד ריכוך של התמרים (לא להרתיח את השמנת)
לטחון יחד עם הטחינה,
להקציף את החלמונים עם הסוכר,
לאחד את תערובת התמרים עם החלמונים,
להמיס את הג'לטין במים קרים,
לחמם את ה 50 מ''ל שמנת ל- 55 מעלות לסחוט את הג'לטין ולערבב עם השמנת,
להוסיף לתערובת התמרים ולקפל פנימה את השמנת המוקצפת,
לזלף בתבנית סיליקון ולהקפיא
מרק:
לבשל יחד את חומרי המרק לטחון ולקרר.
להגיש את הפרפה והמרק יחד בצלחת עמוקה.