קיפודוני שוקלד
- מתאים ל: 50 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
שף ניר צוק
מרכיבים
- 100 גר' שוקלד מריר
- 60 מ"ל אמרטו
- 1 חלמון
- 100 גר' מחית אגוזי לוז
- ציפוי:
- 200 גר' שוקלד מריר
- קרם אנגלייז :
- 200 מ"ל חלב
- 1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
- 60 גר' סוכר
- 3 חלמונים
- 15 גר' קונפלור
אופן ההכנה
ממיסים את השוקלד מעל אמבט מים חמים.
מערבבים את האמרטו עם החלמון , מוסיפים את מחית האגוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקלד המומס מערבבים ומקררים במקרר.
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 1/2 ס"מ ומקררים.
בעזרת מזלג פרנילים טובלים את כדורי השוקלד בשוקלד המטומפר ומצצנים על נייר פרגמנט.
טובלים פעם נוספת בשוקלד ובעזרת מזלג יוצרים מעין קוצים.
קרם אנגלייז:
מרתיחים את החלב עם מקל וניל והסוכר.
בכלי קטן מערבבים את הקונפלור עם החלמונים, מסננים מעל מעט מתערובת החלב, מערבבים ומחזירים לסיר , מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
הערות
צורת הגשה:
יוצקים מהרוטב ל 8-6 צלחות עמוקות ומפזרים מעל קיפודונים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת קורדליה
סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו
הצג טלפון
03-5184668
|