מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קובנה תימנית

קובנה תימנית

תיאור המתכון

מתכון מקורי של קובנה תימנית,
מאכל עממי תימני מיוחד וטעים.
(הכנת קובנה תימנית פשוטה, האפייה לאורך כל הלילה)

מרכיבים

אופן ההכנה

לשים את כל החומרים ביחד למעט המרגרינה, וללוש עד שהבצק מוכן.
לתת לבצק לנוח עד לתפיחה.

אחרי התפיחה הראשונה - מחלקים לחתיכות,
מקמחים את חתיכות הבצק ונותנים לבצק שוב לתפוח.
לאחר התפיחה מרדדים את חתיכות הבצק,
ממיסים את המרגרינות (לא לנוזלי אלא כך שהיא רכה) ומורחים על הבצק,
מגלגלים והופכים לחתיכות עגולות (כמו רולדה)

לוקחים סיר של קובנה (סיר מיוחד מנירוסטה, ניתן לרכוש בחנויות לכלי בית \ מטבח)
אפשר לשים בתחתית הסיר פרוסות דקות של לחם ועליהן נייר פרגמנט (למניעת שריפה),
אם אוהבים "שרוף", אפשר לשים את הקובנה ישר על תחתית הסיר.
לאפות בחום גבוה כחצי שעה בתנור,
ולשים אח"כ על הפלטה לכל הלילה.

*ניתן לשים בתנור לכל הלילה: אפייה על הפלטה תיתן קובנה שחומה יותר, בתנור תיתן קובנה תימנית בצבע חום בהיר.
עד שהקובנה תופחת.

במידה ורואים שהקובנה נשרפת קצת - צריך להפוך את הקובנות לצד השני.

שדרוגים \ תוספות:
*אפשר להוסיף לבצק קצת קצח,
*אפשר על כל עיגול בצק לשים קצת דבש למעלה או לשים על הקובנה פילן תמרים.
(לפני האפייה)

הערות

מגישים את הקובנה התימנית עם עגבניות טריות מגורדות.
לא להגיש את הקובנה עם חומוס או רסק עגבניות קנוי !

קובנה תימנית אוכלים עם רסק עגבניות טריות !

תגובות

  1. מתכון מוצלח יותר לקובנה אסלית אודליה אהרוני נחום (20/10/2009 16:01:00)

    קילו קמח לבן מנופה
    2 כפות שמרים יבשים או טריים 2 קוביות
    6-8 כפות סוכר
    כף מלח
    חצי כוס שמן קנולה
    ובערך 3 כוסות של מים קר עד פושר {כוס חד פעמי}
    לשים לתערובת רטובה ומכסים במגבת במקום חמים {סה''כ 3 פעמים לשים ומכסים לנוח} מתחילים לעבוד עם הבצק שתפח מעט. בסיר גדול של קובנה מורחים את הנייר של המרגרינה גם בתוך מכסה הסיר מכינים משטח עבודה ומורחים עליו מעט שמן. מכינים בצלחת מרגרינה שלמה מומסת , חותכים את הבצק ל-5 חלקים. פותחים ומותחים בעזרת הידיים כל חלק מעל השמן במשטח העבודה כאשר כל חלק מקבל גם מריחה טובה מהמרגרינה מקפלים את הבצק פנימה ועל כל חלק מורחים שוב מרגרינה, הבצק שפתחתם ומתחתם מלמעלה לאמצע ומלמטה לאמצע .מניחים בתוך הסיר את 5 החתיכות כאשר1 מהם היא באמצע הסיר מכסים עם המכסה עוטפים במגבת ומניחים במקום חם לתפוח 30 עד 40 דקות . אחרי שהבצק תפח יש להכניס לתנור שחומם מראש בין שעה ל3 שעות בלבד באפיה שעה אחת זה לקובנה בהירה ו3 שעות לקובנה כהה וקריספית בצדדים. לרסק חייבים עגבניות אדומות ורכות מלח כוזברה,נענע,שום,פילפל ירוק חריף,שמן קנולה ופילפל שחור.
  2. טעות???? ליאור (05/08/2010 02:28:00)
    המתכון הנ''ל מתכון לגחנון ולא לקובאנה.
    שתיים הסיר הוא סיר אלומיניום ולא נירוסטה.