חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
כמה טיפ להשאיר?


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > עוגות, קינוחים, מתוקים > מתכוני עוגות > עוגת מוס שוקולד

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

עוגת מוס שוקולד

  • רמת מיומנות: קשה

תיאור המתכון

עוגת מוס שוקולד מושקעת במיוחד. כאשר האורחים יראו ובעיקר, יטעמו ממנה, תצטרכו לשכנע אותם כי היא לא נקנתה בשום קונדיטורית גורמה!
באדיבות שף שבי בכר, מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות "תדמור".

מרכיבים

  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 300 ג' שוקולד מריר
  • 120 ג' שוקולד חלב
  • 200 ג' חלבון
  • 400 גרם סוכר
  • 30 ג' קורנפלור
  • 50 ג' אגוזי לוז קלויים וגרוסים
  • שקדים פרוסים קלויים

עוגת מוס שוקולד
אופן ההכנה

יום לפני הכנת העוגה, מכינים את קרם הרוקוקו:
מרתיחים את השמנת המתוקה.
מורידים אש למינימום ומוסיפים שוקולד מריר ושוקולד חלב לשמנת הרותחת. לאחר דקה מכבים אש וממשיכים לערבב עד להמסת השוקולד.
לאחר צינון התערובת, מכניסים אותה למקרר ללילה.
יום למחרת, מקציפים אותה.

הכנת המרנג:
בן מרי - ממלאים חצי סיר במים ומביאים לרתיחה. לוקחים סיר קטן יותר ומניחים אותו על הסיר עם המים הרותחים, כך שהמים לא ייגעו הסיר הקטן.
שמים בסיר הקטן את החלבונים והסוכר ומחממים אותם בעזרת האדים. מבשלים כ- 7 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד. מקציפים את התערובת, עד לקירור ועד לקבלת קצף נוקשה.
מערבבים קורנפלור עם אגוזי הלוז ומקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים.
שמים את המרנג בשקית זילוף, או מאלתרים בעזרת שקית ניילון, על ידי חיתוך אחת מפינותיה.
מזלפים 3 עיגולים (כך שכל אחד מהם ייראה כמו ספירלה צפופה) בגודל רינג המתכת או התבנית הקפיצית הרצויה. כדי שעיגולי הספירלה יהיו בגודל המתאים, מומלץ לסמן על נייר האפייה את קוטר הרינג או התבנית.
עם שאר המרנג, מכינים נחשים.
אופים עיגולים ונחשים ב-100 מעלות כ-1-1.5 שעות (עד לייבוש).

זהו, עכשיו מרכיבים את העוגה!
לוקחים את רינג המתכת, או התבנית הקפיצית שנבחרה קודם לכן, ומניחים בה את אחד מעיגולי המרנג המוכן. מעליו מניחים רבע מקרם הרוקוקו, מעליו עיגול מספר 2, מעליו עוד כמות של רבע מהקרם, מעליו עיגול מספר 3 , ומסיימים עם שכבת קרם (רבע מכמות קרם הרוקוקו).
מקפיאים.
חשוב! משאירים את הרבע האחרון מקרם הרוקוקו במקרר, ומשתמשים בו אחרי ההקפאה, לציפוי העוגה.
לאחר ההקפאה, משחררים את עוגת המוס מהתבנית הקפיצית, מצפים מסביב בקרם הרוקוקו הנותר ובשקדים פרוסים קלויים.

שוברים את נחשי המרנג, מסדרים אותם מעל העוגה ומפזרים מעליהם שוקולית/קקאו.


מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
צמחוני
כשר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏