טירמיסו של רונימוטי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מהו סוד הקסם של הטירמיסו? אם שואלים את רונימוטי, התשובה היא במתכון ידידותי למשתמש, המייצר קינוח מרשים שתמיד כיף להכין וכמובן, לאכול!
מרכיבים
- 10 חלמונים
- 500 מ''ל שמנת
- 1 חב' בישקוטים
- 5 כפות גבינת מסקרפונה
- 200 גר' סוכר
- חצי שוט של ליקר קפה
- 3 כוסות של אספרסו או קפה שחור מצונן
- 2 כפות אבקת קקאו
- מגש פלסטיק מלבני (4-6 אנשים)
- (ניתן להכין בכוסות אישיות או בתבנית)
אופן ההכנה
מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים את המהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ומקציפים לכדי קצפת יציבה.
מאחדים בתנועות קיפול את שתי המסות.
יוצקים חצי מהמסה לתבנית עם שוליים או פיירקס, טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם זה לצד זה על גבי הקרם. יוצקים את שארית הקרם על גבי הבישקוטים ומניחים להתקרר לילה במקרר.
לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת אבקת קקאו ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר