מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> עוגיות תמרים/חרוסת

עוגיות תמרים/חרוסת

עוגיות תמרים/חרוסת

תיאור המתכון

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להשאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.

אתי קולט מ"חצר כנרת", יצרנית החרוסת ומוצרי התמרים הגדולה בישראל, ממליצה על מתכונים קלים להכנת עוגת פאי או עוגיות תמרים עם חרוסת. ניתן לשלב בכל אחד מהמתכונים את אחד ממליות התמרים של חצר כנרת וכך להשלים את הכמות הנדרשת ולהעשיר אותם בטעם נוסף.

מרכיבים

אופן ההכנה

- לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.

להכנת העוגיות:

לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים

לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ

למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ

לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ

להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני

לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב

לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר.