עוגת פאי במילוי חרוסת
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להשאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.
אתי קולט מ"חצר כנרת", יצרנית החרוסת ומוצרי התמרים הגדולה בישראל, ממליצה על מתכונים קלים להכנת עוגת פאי או עוגיות תמרים עם חרוסת. ניתן לשלב בכל אחד מהמתכונים את אחד ממליות התמרים של חצר כנרת וכך להשלים את הכמות הנדרשת ולהעשיר אותם בטעם נוסף.
מרכיבים
- 500 גרם חרוסת (אפשר להשלים את הכמות עם מליות תמרים של חצר כנרת)
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פירורים. להפריש כמות של כוס בצק לצורך כיסוי הפאי.
להכנת הפאי:
לשמן תבנית פאי עגולה בקוטר 28.
לרפד את התבנית בבצק הפאי ולהצמיד לדפנות.
למלא במלית.
לשטח את כוס הבצק שהפרשנו בצד ולכסות בו את הפאי.
לפזר מעל 102 כפות סוכר.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר