קבבוני טלה ברוטב טחינה חמה וסומק
- מתאים ל: 15 קבבונים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
למי שרוצה לנסות בבית, להלן המתכונים אותם לומדים להכין בסדנא
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר טלה
- 2 בצלים קצוצים דק
- חופן פטרוזיליה
- חופן נענע
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לימון סחוט
- כוס טחינה גולמית
- 2 כפות שמן זית
- כוס מים קרים
- 2 כפות סומק
אופן ההכנה
את הבשר לשים מספר דקות עם הבצל, ועשבי התיבול, ומתבלים.
יוצרים קבבונים ומניחים על מגש צלייה. מעבירים את זה לתנור ואופים ב1800 ל כ-20 דקות. יש להוציא את הקבב החוצה בתום האפייה.
מערבבים את הטחינה עם הסומק,שמן הזית והמים, ויוצרים טחינה.
בצלחת מניחים את הקבב ומזלפים את הטחינה מעל. ניתן לאפות את הקבבים בטחינה.