ארניי גלושקה של לאצי באצ'י
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
דווקא מי שגדלה על קובה ותבית כבת להורים יוצאי עיראק מפליאה להכין בבית הקפה שלה במושב בצת שליד נהריה מעדנים הונגריים שאפילו בבודפשט אין כמותם
מרכיבים
- למילוי:
- 200 גרם אגוזים טחונים
אופן ההכנה
1. לשים את מרכיבי הבצק. מתפיחים עד שמכפיל את גודלו
2. מחלקים את גוש הבצק לארבעה גושים. מרדדים כל אחד מהם לעובי אצבע וקורצים ממנו עיגולים
3. מושחים תבנית עגולה או תבנית קוגלוהף בחמאה מומסת. מרפדים אותה בשכבת עיגולי הבצק. מורחים אותם בחמאה מומסת ובוזקים מעל סוכר ואגוזים טחונים. על כל עיגול בצק שמים כפית ריבה
4. מניחים מעל שכבה נוספת של עיגולי בצק ועליה מן מרכיבי המילוי עד אשר נגמר הבצק וממרכיבי המילוי לא נשאר דבר
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-50 דקות או עד אשר מזהיב
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר