מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> ירקות ממולאים בכוסמת, עוף קצוץ ודומדמניות בציר עוף ורכז רימונים

ירקות ממולאים בכוסמת, עוף קצוץ ודומדמניות בציר עוף ורכז רימונים

ירקות ממולאים בכוסמת, עוף קצוץ ודומדמניות בציר עוף ורכז רימונים

תיאור המתכון

באדיבות זמי שרייבר מסעדת סנדר(החל מ- 1948)

מרכיבים

אופן ההכנה

חולטים את הכוסמת במים רותחים על אש נמוכה במשך 10 דקות עד חצי בישול.
מסננים את הכוסמת במים ומניחים בצד.
במחבת עם מעט שמן מטגנים שני בצלים קצוצים עד שקיפות, מוסיפים את הכוסמת והדומדמניות ומטגנים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד למשך שלוש דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים בצד.
בעזרת סכין פריזיאן מרוקנים את תכולת הקישואים, הבצלים והבייבי חצילים כהכנה לקראת מילוי.
מרוקנים בעזרת כף גם את תכולת העגבניות ומנקים את הפלפלים לקראת מילוי.
בקערת ערבוב מערבבים יחדיו את הכוסמת ובשר העוף ומתבלים את המלית עם מעט פלפל שחור, מלח ובהרט.
ממלאים את הירקות המרוקנים בעזרת המלית עד גובהה 3/4 (על מנת להשאיר מעט מקום לתפיחת המלית) ומתחילים לסדר את הירקות הממולאים בתחתית סיר עמוק.
יוצקים על הירקות את ציר העוף, כף גרגירי פלפל אנגלי, עלי הדפנה וכ-1/3 כוס רכז רימונים.
מעבירים את הסיר לאש נמוכה לבישול איטי. לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את רסק העגבניות על מנת להסמיך את ציר הבישול. טועמים ומשלימים טעם עם מלח, פלפל ובהרט.
ממשיכים למבשל על אש נמוכה לחצי שעה נוספת ומגישים.

בתיאבון!!!

המתכון באדיבות
מסעדת סנדר לוינסקי 54, תל אביב הצג טלפון