ירקות ממולאים בכוסמת, עוף קצוץ ודומדמניות בציר עוף ורכז רימונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות זמי שרייבר מסעדת סנדר(החל מ- 1948)
מרכיבים
- 500 גרם כוסמת של סוגת
- 250 גרם בשר עוף טחון
- 100 גרם דומדמניות
- 10 בצלים לבנים בינוניים
- 3 עגבניות
- 6 קישואים גדולים
- 6 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה)
- 10 בייבי חצילים
- כפית גרגירי פלפל אנגלי
- שני ליטר ציר עוף
- רכז רימונים
- 6 עלי דפנה
- כפית בהרט
- כף גדושה של רסק עגבניות
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
- שמן
אופן ההכנה
חולטים את הכוסמת במים רותחים על אש נמוכה במשך 10 דקות עד חצי בישול.
מסננים את הכוסמת במים ומניחים בצד.
במחבת עם מעט שמן מטגנים שני בצלים קצוצים עד שקיפות, מוסיפים את הכוסמת והדומדמניות ומטגנים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד למשך שלוש דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים בצד.
בעזרת סכין פריזיאן מרוקנים את תכולת הקישואים, הבצלים והבייבי חצילים כהכנה לקראת מילוי.
מרוקנים בעזרת כף גם את תכולת העגבניות ומנקים את הפלפלים לקראת מילוי.
בקערת ערבוב מערבבים יחדיו את הכוסמת ובשר העוף ומתבלים את המלית עם מעט פלפל שחור, מלח ובהרט.
ממלאים את הירקות המרוקנים בעזרת המלית עד גובהה 3/4 (על מנת להשאיר מעט מקום לתפיחת המלית) ומתחילים לסדר את הירקות הממולאים בתחתית סיר עמוק.
יוצקים על הירקות את ציר העוף, כף גרגירי פלפל אנגלי, עלי הדפנה וכ-1/3 כוס רכז רימונים.
מעבירים את הסיר לאש נמוכה לבישול איטי. לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את רסק העגבניות על מנת להסמיך את ציר הבישול. טועמים ומשלימים טעם עם מלח, פלפל ובהרט.
ממשיכים למבשל על אש נמוכה לחצי שעה נוספת ומגישים.
בתיאבון!!!
המתכון באדיבות
|
מסעדת סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
הצג טלפון
03-5371872
|