חציל רומני טבעי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- 3 חצילים גדולים
- שמן זית
- מעט מלח
אופן ההכנה
קולים את החצילים ללא הגרעינים. לאחר מכן בעזרת כף מפרידים את בשר החציל מהקליפה, מסננים את הנוזלים כ- 5 שעות במקרר (חשוב לסנן את הנוזלים). לאחר מכן מניחים את בשר החציל על קרש חיתוך וכותשים (ניתן לכתוש את החציל בעזרת גרזן עץ- ניתן לרכוש בחנויות כלי בית). את החציל כותשים בצורה אלכסונית (ימינה ושמאלה) בזמן שמזליפים מעט שמן לסירוגין עד לקבלת מרקם של פירה גס. מתבלים במעט מלח.
להגשה: להגיש עם בצל קצוץ חצאי עגבנייה וזיתים שחורים.
ניתן להוסיף מעט שום כתוש במקום הבצל למי שאוהב.