מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טורט מוס שוקולד אפוי

טורט מוס שוקולד אפוי

טורט מוס שוקולד אפוי

תיאור המתכון

מתכון וטיפ באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מתוך ספרו החדש "מיקי שמו- המיטב" בהוצאת "על השולחן"


מכינים מוס שוקולד אחד, אופים חלק ממנו בתנור, ואת היתרה יוצקים על העוגה. יכול להיות פשוט מזה? וכמה זה טעים! שימו לב לאופן הקישוט — ראו טיפ בעמוד זה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1 ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
2 מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים.
3 מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת (את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר).
6 אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
7 יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
8 כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר. מפדרים בקקאו. שומרים במקרר עד 3 ימים.

גיוון:
טורט מוס מוקה אפוי (פרווה): מחליפים את החלב בקפה נמס מוכן באותה כמות.

טיפ
לקישוט כמו בתצלום — שומרים כוס מוס בכלי נפרד במקרר. אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים עליה כדורים קטנים.