טורט מוס שוקולד אפוי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון וטיפ באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מתוך ספרו החדש "מיקי שמו- המיטב" בהוצאת "על השולחן"
מכינים מוס שוקולד אחד, אופים חלק ממנו בתנור, ואת היתרה יוצקים על העוגה. יכול להיות פשוט מזה? וכמה זה טעים! שימו לב לאופן הקישוט — ראו טיפ בעמוד זה.
מרכיבים
- חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 10 ביצים מופרדות
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 6 כפות חלב
- 1 כף ברנדי
- לקישוט:
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
1 ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
2 מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים.
3 מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת (את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר).
6 אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
7 יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
8 כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר. מפדרים בקקאו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
גיוון:
טורט מוס מוקה אפוי (פרווה): מחליפים את החלב בקפה נמס מוכן באותה כמות.
טיפ
לקישוט כמו בתצלום — שומרים כוס מוס בכלי נפרד במקרר. אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים עליה כדורים קטנים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר