מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לחמניות פסח

לחמניות פסח

תיאור המתכון

לפניכם מתכון מיוחד ללחמניות פסח כשרות וטעימות שיסביר לכם אחת ולתמיד כיצד ניתן לנגב חומוס ולבנה גם בפסח!

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את המים, השמן והמלח. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים נמרצות. מורידים מהאש. מוסיפים 4 ביצים אחת אחת, מערבבים היטב בין ביצה לביצה.
מהביצה החמישית מוציאים החוצה חצי חלמון ושמים בצלוחית קטנה (הוא ישמש אותנו למריחה). את החלבון וחצי החלמון הנותר מוסיפים לבלילה תוך ערבוב.
אפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת, או ליצור כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס.
מדללים את החלמון במעט מים ומברישים את פני הכדורים.
מי שאוכל שומשום בפסח, מוזמן לזרות מעט שומשום על כל לחמניה. מי שלא, יכול לפזר כמה גרגרי מלח גס או לאפות כך סתם, ללא תוספות.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ- 25 דקות, ואז מנמיכים ל-150 מעלות ומשאירים עוד כרבע שעה.
כשהלחמניות טריות וחמות, אפשר לשכוח לרגע שזהו פסח...

המתכון באדיבות
מסעדת הצ'אנס פונדק הצ'אנס האחרון, כביש מס 1, ירושלים ים המלח , אלמוג הצג טלפון קופונים להצ'אנס