קישקע לצ'ולנט - מסעדת אלימלך
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקישקע לצ'ולנט - מסעדת אלימלך ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 מ' מעיים רחבים במיוחד עבור המילוי
- 1.5 ק''ג שומן בקר+ 1.5 ק''ג שומן אווז ו/או עוף חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס''מ
- 100 ג' פירורי לחם
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות פלפל קצוץ טרי
- ½ כפית פלפל אנגלי
- 50 ג' שורש סלרי טחון
אופן ההכנה
1.להשרות את המעי בסיר מים. להסיר שומן מיותר והנח בצד לצורך השימוש במילוי. כשהמעי מרוכך, להשרות במים קרים ולנקז את תוכו של המעי משני הצדדים.
2. כשהמעי נקי, לתפור במחט וחוט סטנדרטים את שני קצוות המעי ליצירת צינור ארוך.
3. לערבב את 1/3 מכמות השומן של שלושת הבשרים. להכניס את המילוי לתוך הצינור בקלילות ותפור את הקישקע לסגירה מלאה.
4. להניח את הקישקע מעל תבשיל הצ'ולנט ולבשל יחד במשך הלילה בחום נמוך. כשהקישקע מתחיל להתנפח, לדקור אותו מספר פעמים עם המחט כדי לשחרר את האוויר, על מנת שלא יתפוצץ.
5. להגיש חם.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אלימלך
וולפסון 35, תל אביב
הצג טלפון
03-6814545
|