Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> מקרוד – עוגיות טוניסאיות לפורים

מקרוד – עוגיות טוניסאיות לפורים

מקרוד – עוגיות טוניסאיות לפורים

תיאור המתכון

באדיבות דינה ומשה גבסי ממושב איתן
מתכוני עדות למאכלי פורים ממיטב בשלני פסטיבל אוכל כפרי ה-9 ביואב יהודה

מרכיבים

אופן ההכנה

בצק:
מחממים את השמן בסיר, מורידים מהאש ומערבבים את כל החומרים, ניתן להוסיף מים פושרים עד ליצירת עיסה אחידה..


מחלקים את העיסה ל-6 חלקים, מרדדים כל חלק (לעלה לא דק מדי), מורחים במילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מטגנים בשמן עמוק את העוגיות ומניחים על נייר סופג.
בינתיים מכינים את הסירופ, מרתיחים בסיר את הסוכר והמיץ עד להמסת הסוכר ולקבלת רוטב סמיך כדבש.
טובלים את עוגיות המקרוד בסירופ ומניחים בכלי נפרד, ניתן לפזר שומשום מעל.