צ'פאטי- לחם הודי בסיסי
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצ'פאטי- לחם הודי בסיסי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- ½ כוס מים
- קורט מלח
- חמאה או גהי
אופן ההכנה
מנפים יחד את הקמח והמלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים לאט את המים עד ליצירת בצק
רק אך לא דביק. אם צריך- ניתן להוסיף עוד מים. יוצרים 20-25 כדורים קטנים. פוחסים את הכדורים לעיגול ומרדדים על משטח עגול. מחממים על מחבת צ'פאטי. כשהצד הראשון נעשה קצת חום, הופכים לצד השני לזמן קצר. בעזרת מלקחיים תופסים את הצ'פאטי ומעבירים לאש באופן ישיר, אם הצפ'אטי עשוי בצורה טובה ללא חורים הוא יתנפח ויתפוס צורה יפה. מורידים מהאש ושמים מעט חמאה רכה או גהי בין 2 צ'אפטים ומורחים אותם אחד על השני.
הערות
גיוונים שונים: יש אין ספור צורות אחרות של צ'פאטי הנקראות בשמות שונים. בכדי לגוון, ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח חומוס או להוסיף גם קמח מלא או קמח עדשים. ניתן להוסיף לתערובת הבצק תבלינים נוספים כגון פפריקה, כורכום או שום וכמובן כוסברה או פטרוזיליה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אננדה
כל הארץ, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|
תגובות
-
מצאתי אתר מדהים של אוכל הודי
איתן
(01/04/2009 21:52:00)
http://www.iris-matkonim.com/