ארטיק מוס שוקולד

ארטיק מוס שוקולד

תיאור המתכון

להלן שלושה מתכונים ייחודיים של הקונדיטורית ליאת גבאי מעשרות העוגיות,העוגות והקינוחים שהקונדיטוריה מתמחה בהכנתם

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים בקערה מעל בן מרי (קערה מעל סיר מים) 300 ג' שוקולד מריר ו 300 מ"ל שמנת מתוקה.
מקציפים 600 מ"ג שמנת מתוקה לקצף רך.
מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס כדי שהשוקולד לא יהיה חם מידי ומקפלים את השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות.
מוזגים את מוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות ושמים באמצע מקל ארטיק.
מכניסים להקפאה למשך הלילה.

כאשר ארטיקים קפואים מכינים את הציפוי.
ממיסים את השוקולד עם חמאת קקאו (או שמן) ושופכים לכלי עמוק. חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי.
אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכד'.
את הארטיקים המוכנים שומרים במקפיא.

המתכון באדיבות
מסעדת חטאים מתוקים החר"ש 8, רמת השרון הצג טלפון