חנוכה: צ'ורוס
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אצלנו- סופגניות. בספרד ודרום אמריקה- צ'ורוס, סופגניות מאורכות המצופות סוכר חום, קינמון ותבלינים. עכשיו נותר לכם רק לבחור- מי מבין השתיים היא הסופגנייה המנצחת?
מרכיבים
- 500 גרם חלב
- 200 גרם חמאה
- 15 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
- 400 גרם קמח
- 3 ביצים
- תערובת ארומטית:
- קינמון טחון
- ציפורן
- הל
- אבקת שקדים
- סוכר חום
- רוטב טופי:
- 150 גרם סוכר
- 30 גרם גלוקוזה
- 60 גרם מים
- 500 גרם שמנת
- מקל וניל
- 80 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, מלח וסוכר.
מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ולשים עד שהבצק מתקרר קצת. מוסיפים את הביצים אחת אחת.
התערובת הארומטית:
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
רוטב הטופי:
בסיר מביאים לרתיחה שמנת ומקל וניל. בסיר נפרד עושים קרמל מסוכר מים וגלוקוזה.
כשהקרמל חום יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנת.
מסיימים בהטמעת שוקולד לבן.
להגשה:
לאחר שמטגנים את הצ'ורוס מגלגלים אותו בתערובת הארומטית ויוצקים רוטב טופי מעל.
מניחים במרכז כדור סורבה ומקשטים בעלה נענע.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שלו ביער
שיכון אלה 2, פינת השומרים , קרית טבעון
הצג טלפון
04-9831837, 054-8196191
|