מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אשפלו בוכרי

אשפלו בוכרי

תיאור המתכון

מנה מפנקת וביתית בדיוק בשבילכם, גם אם לא גדלתם על ברכי המטבח הבוכרי...

מרכיבים

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל החתוך רצועות גסות ,חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומוסיפים לבצל ומטגנים יחד היטב.

מוסיפים חצי ק''ג רצועות הגזר ומטגנים,לבסוף מוסיפים חומוס וצימוקים ,מוסיפים כף מלח,חצי כף פלפל ,1 כף כמון ומערבבים, יוצקים כאחד וחצי ליטר מים ,ומביאים לרתיחה ,מורידים לאש קטנה

ומבשלים במשך שעתיים עד שהבשר יהיה מבושל 95 %.

מוסיפים חצי ק''ג גזר רצועות ועליו 700 גרם אורז ,יוצקים מים על האורז עד שיכסה 2 מ''מ מים מעל האורז מפזרים כף מלח וחצי כף כורכום בתוך המים.

בשלב זה חשוב לא לערבב את האורז והתבשיל למטה אלא להשאיר אותם בשני שכבות.

מביאים שוב לרתיחה עד שאורז סופג את כל המים ומורידים אש למינימום ,מסדרים את האורז בעזרת כף שטוחה להר ועושים חורים בתוך האורז.

מכסים את הסיר עם מגבת והמכסה ומבשלים על אש קטנה עם העדים במשך 30-40 דקות

הערות

מגישים את האורז במגש גדול ועליו מפזרים את התבשיל בתחתית האורז כשכבה עליונה.



המתכון באדיבות
מסעדת שחרזאד חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. הרבה דגיאות כתיב בושה אתי (14/08/2008 20:38:00)