מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > ממולאים צמחוניים> תחתיות ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול דורות

תחתיות ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול דורות

תחתיות ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול דורות

תיאור המתכון

תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.

אמיר מרקוביץ', השף של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על המתכון

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הארטישוק:
•מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
•מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
•מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.

אופן הכנת המלית:
•קוצצים את הפטריות.
•מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
•מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
•מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
•ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
•מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
•מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.