תחתיות ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול דורות
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
אמיר מרקוביץ', השף של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על המתכון
מרכיבים
- מצרכים:
- 10 יחידות תחתיות ארטישוק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל גרוס
- מצרכים למלית:
- 15 פטריות שמפיניון בינוניות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 4 קוביות פטרוזיליה דורות
- 2 קוביות כוסברה דורות
- 2 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
אופן הכנת הארטישוק:
•מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
•מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
•מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.
אופן הכנת המלית:
•קוצצים את הפטריות.
•מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
•מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
•מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
•ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
•מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
•מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.