קלצונה טונה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות חברת סטארקיסט
מרכיבים
- לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
- למלית:
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט
- כף רוטב פסטו (רוטב קנוי או רוטב שמכינים בבית)
- בצל אחד קטן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לבירוש:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או קצח
אופן ההכנה
הבצק:
בוחשים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (לאט לאט) תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים בסבלנות עד שנוצר בצק אחיד.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. נותנים לבצק לנוח ולתפוח.
המלית:
מערבבים את הטונה עם הפסטו. מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לטונה. מוסיפים את המלח והפלפל השחור. יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה, שמים במרכז שתי כפות מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
מורחים חלמון על הפיתה, מפזרים שומשום או קצח, מחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. חוצים לרוחב ומגישים חם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר