מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק כתום

מרק כתום

תיאור המתכון

מריחים כבר את החורף? עכשיו אתם מוזמנים להתפנק עם מרק קל להכנה מגזרים, בטטות ודלעת, שכולו חגיגה של בריאות.

מרכיבים

אופן ההכנה

לקלף את הבצלים ולקצוץ.
לקלף את שאר הירקות ולחתוך לקוביות קטנות.
להניח את כל המרכיבים בסיר ולכסות במים עד כ-5 ס''מ מעל הירקות.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לתבל עם מלח, אבקת מרק דגש ופלפל לבן ולכסות.
לבשל כ- ¾ שעה עד ריכוך הירקות.
להוריד מהאש ולטחון הכול (בעזרת בראון בלנדר) עד קבלת מרקם אחיד.
להניח חזרה את הסיר על האש ולהשלים טעמים.
ניתן להוסיף מעט גרדת תפוז.
כשמגיעים לטעם הרצוי, מסירים מהאש.

הערות

הגשה:
ניתן להגיש עם מעט גבינת שמנת ותערובת זרעים קלויים (ג'עלה).


קישורים:
ארומה מסעדת שף
המתכון באדיבות
מסעדת ארומה מסעדת שף המייסדים 66, זכרון יעקב הצג טלפון