עוגיות חמאה ושקדים ביתיות
תיאור המתכון
באדיבות TEFAL ואורלי כהן, בעלת הבלוג "חיים וטעים" בסלונה
מרכיבים
- • 200 גר' חמאה רכה
- • 100 גר' סוכר
- • 1 חלמון
- • 200 גר' קמח תופח
- • קורט מלח
- • 75 גר' שקדים טחונים דק
- • כפית תמצית וניל
- • גרידה מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אייר-בייק בנייר אפיה.
2. מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את החלמון ומערבלים עד להבלעתו.
3. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון.
4. מוסיפים את החומרים היבשים: השקדים, הקמח והמלח.
5. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 3 ס"מ ומכניסים למקרר ע"ג מגש עד שהבצק מתקשה.
6. מוציאים מהמקרר וחותכים בסכין חדה לפרוסות בעובי כ- 6 מ"מ.
7. מניחים ע"ג נייר אפיה, מפזרים מעט גרגרי סוכר מעל.
8. אופים בתנור במשך 8-10 דקות, עד שמזהיב.