מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> עוגיות חמאה ושקדים ביתיות

עוגיות חמאה ושקדים ביתיות

עוגיות חמאה ושקדים ביתיות

תיאור המתכון

באדיבות TEFAL ואורלי כהן, בעלת הבלוג "חיים וטעים" בסלונה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אייר-בייק בנייר אפיה.
2. מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את החלמון ומערבלים עד להבלעתו.
3. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון.
4. מוסיפים את החומרים היבשים: השקדים, הקמח והמלח.
5. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 3 ס"מ ומכניסים למקרר ע"ג מגש עד שהבצק מתקשה.
6. מוציאים מהמקרר וחותכים בסכין חדה לפרוסות בעובי כ- 6 מ"מ.
7. מניחים ע"ג נייר אפיה, מפזרים מעט גרגרי סוכר מעל.
8. אופים בתנור במשך 8-10 דקות, עד שמזהיב.