מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מתכון לחנוכה: סופגניות חלביות קלאסיות

מתכון לחנוכה: סופגניות חלביות קלאסיות

מתכון לחנוכה: סופגניות חלביות קלאסיות

תיאור המתכון

סופגניות חלביות קלאסיות לחג החנוכה ממטבחו של מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים




מרכיבים

אופן ההכנה

להכניס את כל החומרים מלבד השמנת והחלב לסיר מיקסר עם וו לישה וללוש הכל עד לערבוב כל החומרים יחדיו. להזרים את השמנת והחלב פנימה באיטיות עד לקבלת בצק אחיד, ללוש את הבצק 5-7 דקות עד לקבלת בצק לבן, חלק ואוורירי. אם חסרים מעט נוזלים יש להוסיף מעט מים, עד לקבלת התוצאה הרצויה. יש להעביר את הבצק לקערה מקומחת ועטופה במפית בד עד להכפלת הנפח כ-20 דקות. יש לחלק את הבצק ל–4 חלקים שווים, לרדד חלק אחד לנקניק צר ולחתוך כל חלק במשקל של 40 גר'. בעזרת כרית כף היד יש ליצור כדורים חלקים ולהניחם על מגש מרופד בנייר פרגמנט משומן. יש למרוח כל כדור בשמן. מטפיחים את הכדורים בחום החדר עד להכפלת הנפח. בסיר רחב יש ליצוק שמן ולחממו. בעזרת ידיים משומנות יש ליטול כל כדור ולהניחו בשמן כאשר פני הכדור בתוך השמן, אז יווצרו בועות חום מסביב לבצק, יש לטגן עד לקבלת צבע זהוב כדקה וחצי מכל צד, להוציא ולהניח על נייר סופג עד לקירור הסופגנייה. אפשר למלא את הסופגניות בשלל מילויים: ריבת תות, ריבת חלב, קרם וניל, קרם לימון, הרעיון הוא ליצור קישוט גם בחיצוניות הסופגנייה מאותו חומר מילוי. אפשר לנפות אבקת סוכר ולהגיש. אפשר להכין מרנג ולקשט את הסופגנייה בזילופי מרנג בחלק החיצוני.

הכנת המרנג:

לחמם בבן מארי את החלבונים ואת הסוכר עד להמסתו המלאה של הסוכר והפיכת הנוזל לחם. להעביר את המסה לסיר מיקסר קטן ובעזרת מטרפה להקציף עד לקבלת קצף יציב. להעביר את הקצף לשק זילוף בעל פייה חלקה ולזלף מעל הסופגנייה קוצים כמו קיפוד.
אפשר להשתמש במבער ידני ולשרוף חלקית את קוצי המרנג ולהגיש.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון

תגובות

  1. רקם ברולה מירה (08/06/2008 14:45:00)
    קרם ברולה הכי טעים שאכלתי והכי ידידותי להכנה