אנגוצ'ה -לביבות אתיופיות
חנוכה: מסעדת חבש
06/12/2007
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לאנגוצ'ה -לביבות אתיופיות
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- 250 ג' קמח חיטה
- 2 כפות שמרים
- חצי כוס מים
- מלח, סוכר לפי הטעם
- ביצה אחת
אופן ההכנה
1.משרים את השמרים יחד עם הסוכר והמלח ורבע כוס מים פושרים בקערה למשך רבע שעה.
2.בקערת פלסטיק שופכים בהדרגה את הקמח ובמקביל בהדרגה מוסיפים מים ואת הביצה.
3.לשים עד לקבלת עיסה אחידה.
4.מוסיפים את כוס השמרים שהשרנו, לתערובת וממשיכים ללוש. עד לקבלת עיסה אשר לא נדבקת לידיים או לדפנות הקערה.
5. משאירים את הבצק לתפוח למשך שעה כאשר הקערה מכוסה במגבת.
6.מחממים תנור ל- 130 מעלות חום.
7.לאחר שהבצק תפח מרדדים קלות ויוצרים לביבות בגודל בינוני.
8.מסדרים את הלביבות בתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 45 ד' עד להזהבה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר