מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אמפנדה בטטה

אמפנדה בטטה

תיאור המתכון

לכל עם יש את ''הפתעות הבצק'' שלו. לאמריקאים יש את הדונאטס, לסינים את הדים סאם ולדרום אמריקאים - את האמפנדס! השף תומר קחזנר ממסעדת דיוינו בראש פינה, מציג מתכון לאמפנדס מיוחדות במילוי בטטה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ולשים עם הקמח עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים אורגנו ומלח. מוסיפים מים לאט, לפי הצורך.
2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. הכנת המילוי: ממלאים סיר במים רותחים. קולפים את הבטטות, מכניסים לסיר ומבשלים עד להתרככות.
4. מועכים את הבטטות לפירה חלק, מוסיפים מלח, בזיליקום, עירית, כוסברה ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב.
5. הכנת האמפנדס: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים ל-14 עיגולים. פותחים כל עיגול, מרדדים על משטח מקומח לעיגול, שמים כף מהמילוי, וסוגרים לצורה של חצי ירח. עושים שתי פנסים על הבצק, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, כדי שהבצק לא יפתח באפייה.
6. מורחים את האמפנדס בחלמון ביצה, מפזרים קצח מלמעלה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ-6 דקות, עד להזהבה.

הערות

הבצק מתאים לסוגי מילויים שונים.
מאותה כמות ניתן להכין גם אמפנדס גדולים יותר, אם מחלקים את הבצק לפחות עיגולים, ושמים יותר מילוי.

המתכון באדיבות
בית קפה דיוינו בכביש הישן, ליד תחנת הדלק פז, ראש פינה הצג טלפון