אצות היז'יקי עם גזר וטופו
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 1
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אצות היז'יקי עם גזר וטופו
מרכיבים
- 1/2 כוס אצות היז'יקי מיובשות, מושרות ל-20 דקות במים קרים
- כף שמן צמחי לטיגון
- 5 גזרים,
- 10 פטריות שיטאקה מיובשות, מושרות 20 דקות במים חמים
- 200 גרם טופו
- 2 כפות סוכר
- כף מירין
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות רוטב סויה בהיר
אופן ההכנה
1. קולפים וחותכים את הגזרים לגפרורים, את הטופו חותכים לקוביות קטנות ואת הפטריות פורסים לפרוסות דקות.
2. במחבת רחבה מטגנים את האצות כדקה (שומרים בצד את מי ההשריה). מוסיפים את הגזר, הפטריות והטופו ומטגנים עוד 2 דקות.
3. מוסיפים חצי כוס ממי ההשריה של האצות (ללא המשקעים שבתחתית) וכן את הסוכר, המירין, החומץ והסויה. מבשלים עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. אפשר לקשט במעט בצל ירוק.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני