מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כבד קצוץ בשקיקי פילו

כבד קצוץ בשקיקי פילו

תיאור המתכון

כבד קצוץ בשקיקי פילו

מרכיבים

אופן ההכנה

1. דואגים להפשיר את בצק הפילו מראש (במשך לילה, במקרר).

2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הכבדים, וצולים אותם עד שהם משנים צבע (לא לייבש). ממליחים, מפלפלים, מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים היטב ומכבים את האש.

3. מעבירים את תערובת הכבדים למעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את הביצים הקשות ומערבים בהפסקות רק עד שכל החומרים מתערבבים (לא להגיע למצב של דייסה).

4. פורשים על השיש שלוש שכבות של בצק (בין שכבה לשכבה מורחים מחמאה מומסת). חותכים מהבצק ריבועים בגודל 15X15 ס''מ לפחות.מניחים כמוד נדיבה של ממרח הכבד במרכז כל ריבוע וסוגרים לשקיק (אפשר להניח בתבנית שקעים, ואפשר לקשור בגבעולי עירית). עד כאן אפשר להכין יום קודם.

5. מברישים את השקיקים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 1/2 שעה. מגישים חם.

הערות

מומלץ להגיש עם רוטב פטריות.