בקר עם פלפל ירוק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה טעימה ואהובה שמשאירה טעם לעוד! סוד ההקפצה במטבח הביתי הוא לחמם את הווק היטב לפני תחילת הבישול והקפצת המרכיבים כאשר הם בטמפ' החדר, מהקשה אל הרך. אז שיהיה בהצלחה ובתאבון!
מרכיבים
- 200 גרם בשר בקר (מס' 4/5/6) חתוך לרצועות (לערבב עם חצי כפית מלח, 1 כף סויה וסויה שחורה, כף קורנפלור)
- 1 יח' פלפל ירוק חתוך לקוביות או רצועות
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית פולי סויה שחורה
- 1 כף סויה שחורה
- 1 כף סויה
- 1/2 כפית מונסודיום
- 3 כפות שמן להקפצה
- 1 כוס מים
- מס' טיפות של שמן שומשום (לפיזור על המנה)
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- תערובת קורנפלור מוכנה לשימוש
אופן ההכנה
מנקים את הבשר וחותכים לרצועות דקות. כותשים את שיני השום ומחממים את הווק. שמים את השמן, השום ופולי הסויה השחורה ומערבבים מעט. מוסיפים את הבשר, הבצל והפלפל הירוק ומקפיצים כ-3 דק'. מוסיפים תבלינים וכוס מים, ממשיכים להקפיץ עד שהבשר רך. מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים לדקה ומורידים מהאש. לפני ההגשה לפזר מספר טיפות של שמן שומשום מעל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת יאן יאן
יפו 26, חצר המשטרה לשעבר, חיפה
הצג טלפון
053-8094360
|
תגובות
-
ביקורת בונה
שחר
(22/07/2009 16:34:00)
לא היה רשום בצל במצרכים (חשוב בווק חם)ובהכנה רשום
מלוח מידי ,סויה מלוחה מספיק אין צורך במלח