מאפה כרובית ותרד
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
112. מאפה כרובית ותרד
מרכיבים
- 800 גרם כרובית מופרדת לפרחים
- 1 כוס תרד טרי
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1 מכל יוגורט 1.5%
- גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
- 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל (גלעד) מגוררת
- 250ג גבינת ריקוטה 5%
- אבקת שום
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- תבנית אפייה בקוטר 26 ס''מ משומנת
אופן ההכנה
שמים את הכרובית והתרד בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה עד שהכרובית רכה אך נשארת מוצקה, מסננים ממי הבישול ומצננים.
במעט שמן זית מקפיצים את שני סוגי הבצל עד להזהבה קלה
מסירים מהאש מוסיפים את היוגורט ואת הגבינות ומתבלים תוך כדי בחישה. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר אבקת שום את הכרובית והתרד ומערבבים.
יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ- 35 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
קישורים:מיה בן אפריים