סלט עוף ומלפפונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
105. סלט עוף ומלפפונים
מרכיבים
- 400ג חזה עוף
- 3 מלפפונים קטנים טריים – אפשר להוציא חלק פנימי
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
- 3 כפות סומסום
- לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- חומץ אורז
- 1 כף שמן שומשום
- 5 כפות מים
- מלח (אם צריך), פלפל שחור
- מעט צ'ילי טחון
אופן ההכנה
מרתיחים מים וזורקים את נתח החזה
מפרקים את העוף או חותכים לקוביות של כ-1 ס"מ. שמים בקערה.
חותכים את המלפפונים לרוחבם ל-2 חלקים ומוציאים את החלק הפנימי.
חותכים כל חלק לפרוסות דקות
מוסיפים את כל שאר החומרים לקערה.
יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים, משהים כמה דקות ומגישים עם סומסום.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר
קישורים:מיה בן אפריים