סירות חצילים ממולאות בבשר
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ערך קלורי: 225 קלוריות למנה
מרכיבים
- 2 ו-1/2 חצילים בינוניים
- 1 כפית שמן
- 100 גרם בשר בקר טחון גס
- 400 גרם בשר הודו טחון גס
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שום כתוש
- 1 כף אורגנו
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס ציר עוף
אופן ההכנה
חוצים כל חציל לשניים. מרוקנים בעזרת כפית פריזיאן את תוכנו (משאירים דופן בעובי 1 ס"מ). קוצצים את תוכן החצילים, ומקפיצים במחבת עם כפית שמן. מסירים מהאש ומערבבים יחד עם שני סוגי הבשר, בצל, שום, אורגנו, מלח ופלפל.
ממלאים את סירות החצילים. שמים עגבניות וציר עוף בתבנית רחבה, ומניחים את סירות החצילים בשכבה אחת בתבנית. אופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים.
הערות
המתכון באדיבות השפית שטיינוביץ שושי, דילייט גורמה
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר