זביונה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קציפה של חלמונים עם מרסלה או ליקר גרנד מרנייה.
מנת קינוח איטלקית שמוגשת בכוסות כמו מרטיני או מוגשת כברולה על פירות או עוגה
מרכיבים
- 6 חלמונים
- 175 גר' סוכר
- 50 מ''ל יין מרסלה או ליקר גרנד מרנייה
אופן ההכנה
מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ובהיר, בקערת מיקסר מתכתית, מוסיפים את היין או הליקר וממשיכים להקציף ידנית בתוך סיר עם מים רותחים על הכיריים (בן מרי), עד שהתערובת תפוחה וסמיכה, מעבירים לכוסיות הגשה ומצננים.
אפשרות לקישוט:
למזוג מעל תאנים חצויות ולהשחים בברנר את הברולה.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת בוקצ'ו
קישורים:בוקצ'ו