קלמרי ממולא בעשבי תיבול
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה קלילה לקיץ
מרכיבים
- 12 קלמרים בגוף בינוני
- צרור קטן של פטרוזיליה
- צרור קטן של כוסברה
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כפית ג'נג'ר קצוץ דק
- 50 גר' אגוזי קשיו או שקדים קצוצים.
- 70 גר' חמאה
- מיץ מלימון 1 סחוט
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי המלית. לשפוך את מיץ הלימון הסחוט,
ולמלא את הקלמרי, לסגור עם קיסם.
לחמם מחבת טפלון עם החמאה ולהניח את הקלמרי הממולא
ולטגן כדקה מכל צד. לסחוט מיץ מחצי לימון ולטלטל את המחבת כדי שהרוטב יחדור לתוך הקלמרי.
להוסיף עוד 20 גר' חמאה ולכבות את האש והקלמרי מוכן.
להניח על סלט ירוק טרי, ולהגיש כמנה ראשונה 4 קלמרי
לסועד.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''אל-בריו''