פירה תפוחי אדמה- מתכון של אלופים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: פחות משעה בלי לחץ
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
''מתכון של אלופים''- נשלח לנו מאת הגולש יובל134.
למי שרוצה לעשות ''פירה של אלופים'', בכייף בלי לחץ.
מרכיבים
- כלים:
- נפה
- קלף פלסטיק
- מטרפה קשיחה
- מועך פירה
- תבנית עגולה קוטר 64
- סיר 10 ליטר תחתית שווה
- כפפה גומי חד פעמית
- כף טעימה
- מרכיבים:
- 1 ק''ג תפוח אדמה
- 100 ג''ר חמאה הולנדית
- 100-150 גר' שמנת (תלוי ביום, בתפוח ובזמן הבישול)
- מלח
- מג'יק ספייס
אופן ההכנה
לקלף ולבשל את תפו''א,
לסנן את תפו''א,
לנגב את אותו הסיר ולהמיס חמאה בקוביות של שלוש ארבעה, להוסיף שמנת לטמפ' 60+,
להוסיף תפו''א ולטרוף במטרפה למסה חלקה.
להעביר פירה - חם בנפה עם קלף פלסטיק.
לטבל במלח, ובמג'יק ספייס.
הערות
קונסיסטנסי מדויק, מסה טעימה במיוחד...
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
תגובה
מירב
(25/10/2010 14:23:00)
למה פירה חלבי? אני מחפשת פירה פרווה שמתאים כתוספת לבשר או עוף.