מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גלילות פלפלים

גלילות פלפלים

תיאור המתכון

מקור המתכון מסעדה עממית באי איסקיה

מרכיבים

אופן ההכנה

אופים את הפלפלים בתנור בחום גבוה במשך 30 דקות.

מפעם לפעם הופכים את הפלפלים כדי שיאפו היטב מכל הצדדים.

מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה למשך כ-10 דקות.

מוציאים מהשקית וקולפים את הפלפלים.

חותכים כל פלפל לאורכו ומסלקים את הגרעינים ואת הפסים הלבנים.

חותכים את הפלפלים לרצועות ברוחב של כ-4 ס"מ ובאורך הפלפל.

שמים את פירורי הלחם בתוך החומץ. אחרי שהם ספגו את החומץ, מוצאים וסוחטים אותם היטב בים, כדי להיפטר מן החומץ המיותר.

מערבבים בקערה את פירורי הלחם, ממרח הזיתים, השום ומעט שמן זית (כ-2 כפות) עד שמתקבל ממרח אחיד.

משטחים את רצועות הפלפל ומניחים בקצה כל רצועה כף אחת מן העיסה.

מגלגלים ומהדקים בקיסם.

שופכים מעל שמן זית, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים כמנת אנטיפסטי.

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו