ארטישוק בנוסח יהודי רומא
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
הארטישוק הגדל בארץ אינו מתאים ביותר לתבשילים האיטלקיים בגלל קשיותו וה”שערות” הרבות שהוא מכיל.
רצוי להשתמש בארטישוקים צעירים, בתחילת העונה ולדאוג לבחור בקטנים ובסגורים ביותר.
מרכיבים
- 8 ארטישוקים, צעירים ביותר
אופן ההכנה
מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים עד אשר נשארים העלים הרכים בלבד וחלקו הרך של הגבעול.
חוצים את הלימון ומשפשפים בו היטב את הארטישוק כדי למנוע את השחרתו.
ממלאים סיר בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומביאים עד לכמעט רתיחה.
מכניסים לסיר את הארטישוקים ומבשלים על אש קטנה עד שהם נפתחים.
מורידים מהאש, מניחים להתקרר ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו