קדירת עוף עם שומר, לימון פרסי וזעפרן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". לפני שמתחילים בהכנה יש להצטייד בלימון פרסי ובזעפרן - שני תבלינים נפלאים, שלא תמיד מצויים
בבית, אבל כדאי שיהיו. יחד עם ירקות השורש הם יעניקו לעוף טעם וארומה נפלאים.
מרכיבים
- 4 כרעי עוף מחולקים לירך ולשוק
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 ראש שומר חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 4 שיני שום שלמות
- 1 ליטר (כ-4 כוסות) ציר עוף
- קמצוץ חוטי זעפרן (מושרים במעט ציר או מים)
- 1 כף סילאן
- 2 לימונים פרסיים חצויים או מנוקבים
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- קמצוץ צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את חלקי העוף כ 10- דקות מכל הצדדים, עד שהם זהובים.
מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות להזהבה.
2. מוסיפים את שאר הירקות והשום, מטגנים 3 דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
3. יוצקים את ציר העוף ומוסיפים את הזעפרן, הסילאן, עלי הדפנה והלימון הפרסי. מביאים לרתיחה,
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות עד שעה, או עד שהעוף עשוי לטעמכם.
4. מגישים עם אורז לבן או עם קוסקוס.