ברוסקטה עם עגבניות מיובשות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ברוסקטה היא פרוסת לחם קלויה ועליה שיני שום מרוסקות והרבה שמן זית. מתכון זה משדרג את הברוסקטה המסורתית ומוסיף לה פיקנטיות עם עגבניות מיובשות ובלסמי. נשנוש מפנק לאורחים המגיעים לביקור.
מרכיבים
- 50 גרם עגבניות מיובשות (לא משומרות בשמן)
- 4 כפות שמן זית מאיכות מעולה
- 2 פלפלוני קיינה חתוכים לחתיכות גדולות
אופן ההכנה
שמים את העגבניות בצנצנת, מכסים במים רותחים ובחומץ ומניחים לעמוד לשעתיים לפחות.
מוציאים את העגבניות מהמים מייבשים, מנגבים וחותכים לרצועות.
מנגבים את שארית הנוזלים מהצנצנת ומניחים בה שנית את העגבניות. מפזרים ביניהן את השום ופלפלוני הקיינה ומכסים בשמן זית. מניחים לעמוד לפחות 24 שעות.
קולים את פרוסות הלחם בטוסטר או בתנור ושופכים עליהן מהשמן שבו היו העגבניות שרויות.
מפזרים מעל את העגבניות, ללא הפלפלונים החריפים ומגישים.
בחזרה לדף המתכונים
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:ג'אקומו