מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> פריקסה - לחמניות מטוגנות

פריקסה - לחמניות מטוגנות

פריקסה - לחמניות מטוגנות

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפריקסה - לחמניות מטוגנות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה


1. מכניסים את השמרים ל - ¼ כוס מים חמימים ומפזרים מעל כף קמח
2. כשהשמרים תפחו ( תערובת השמרים תוססת ) מוסיפים לקערה עם יתר הקמח.
3. מוסיפים את השמן, הסוכר, המלח וגרעיני השומר לקערה עם הקמח,ולשים לבצק רך ( לא נוזלי מדי ולא קשה מדי ) בעזרת מים.
4. יוצרים מהבצק אליפסות ( צורת בייסבול ) באורך 10 ס"מ ומשאירים לתפוח עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מבשלים את תפו"א והביצים, וחותכים לפרוסות, מכינים צלחת גדולה מחולקת ושמים בנפרד את תפוחי האדמה, הביצים, הלימון הכבוש, הטונה, הצלפים וההריסה.
6. מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב, עושים חתך לאורך הפריקסה ומגישים חם

הערות

הבצק מתאים גם כבצק לסופגניות, בלי גרגרי השומר