תחתיות ארטישוק ממולאות באורז בר שחור ברוטב שמנת ורוקפור לימוני
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות באורז בר שחור ברוטב שמנת ורוקפור לימוני ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 ק''ג אורז בר שחור
- 50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
- 2 לימונים צהובים
- 2 גבעולי טימין
- 50 גר' גבינת רוקפור דנית
- 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי סלרי
- פלפל לבן גרוס
- מלח
- בצל שאלוט קטן קצוץ
- 10 גר' חמאה
אופן ההכנה
לבשל את הארטישוק במים רותחים ממולחים במשך 30 דק' עד לריכוך, להוריד את העלים
ולהשאיר תחתיות. לסדר את התחתיות על המגש, להמליח ולפלפל, ליצוק מלח,
שמן זית ומיץ לימון ולהניח בצד. לשים את אורז הבר השחור בסיר עם 2.5 ל' מים
וכף גדושה של מלח ולבשל במשך 30 דק' או עד התפקעות האורז (נפתח כמו פרח),
לסנן את האורז, לשטוף היטב ולערבב עם הפרמזן שן שום פרוסה, בצל שאלוט
קצוץ וטימין. להוסיף מלח ופלפל גרוס ולהניח חופן על כל תחתית ארטישוק.
בסיר נפרד להניח את השמנת המתוקה, חמאה, גרדת לימון מלימון אחד
ומיץ מלימון אחד, סלרי קצוץ, שן שום וגבינת רוקפור ולצמצם על אש
בינונית עד לחצי, להוסיף מלח ופלפל לבן לטעם. לאפות בתנור חם
(°200) את תחתיות הארטישוק כ-7 דק', להניח 3 תחתיות ארטישוק
בכל צלחת וליצוק רוטב מעל כל צלחת (כ-7 כפות למנה).
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''קימל''
קישורים:קימל