עוגת בננות של השף ארז שטרן
- מתאים ל: 40 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אחרי שאפינו עוגת תפוחים, תפוזים, אגוזים ועוד אינספור יצירות מעניינות, הגיע הזמן ליהנות מטעמה המתוק והבריא של הבננה. מתכון פשוט להכנה, באדיבות השף ארז שטרן.
מרכיבים
- 1000 גר' ברוטו של בננה (עם קליפה)
- 600 גר' סוכר
- 300 גר' שמן סויה/קנולה
- 6 ביצים
- 550 גר' קמח
- 30 גר אבקת אפייה
- 1 כף תמצית או ליקר בננות
אופן ההכנה
שוקלים את השמן והסוכר בקערה ומוסיפים את הביצים. מערבלים היטב.
מוסיפים הבננות בזהירות תוך עירבול עד למעיכתן.
מוסיפים הקמח, אבקת האפייה והתמצית למסה. מקפלים/מערבלים היטב ובזהירות.
משמנים 4 תבניות אינגליש קייק.
מעבירים בצורה שווה את כל מסת העוגות לתבניות.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש בחום של °C180 או °F325
מצננים, פורסים ומגישים.