אורז לבן עם אטריות ורמיסל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאורז לבן עם אטריות ורמיסל ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז לבן שטוף ויבש
- ¼ כוס אטריות ורמיסל
- 4 עלי דפנה
- 5 גרעינים פלפל אנגלי
- 2 כפות מלח
- 3 כפות מרגרינה
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מטגנים בסיר עם מעט מרגרינה את האטריות. כאשר הן זהובות- חומות מוסיפים את האורז הלבן ומאדים תוך כדי ערבוב מס' דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לאדות עד שהאורז חם מאוד. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים את האורז פעם אחת בלבד, מכסים את הסיר במכסה עם מגבת, מורידים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ - 18 דק'. מכבים את האש ומחכים - 5 דק' נוספות. מסירים את המכסה, מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ו"פותחים" את האורז בעזרת מזלג.
הגשה
מחממים את מרק הלימון, מוסיפים את הנענע הקצוצה והבצל הירוק. יוצקים מהמרק לצלחת ההגשה ומוסיפים 3 כפות אורז מצרי. מקשטים בעלה של נענע ופרוסת לימון ומגישים
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם