מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> תפוח אדמה ממולא בשר

תפוח אדמה ממולא בשר

תפוח אדמה ממולא בשר

תיאור המתכון

מתכון ''על האש''

מרכיבים

אופן ההכנה

כשתפוח האדמה שוכב, מורידים שכבה עליונה דקה של חצי ס''מ בעזרת סכין. מרוקנים את תפוח האדמה למילוי ,משאירים דופן של כחצי ס''מ. שומרים את המכסה, קוצצים את תפוח האדמה דק.
קולים במחבת יבשה את הצנוברים. כשהם מתחילים להזהיב מורידים אותם למשטח קר על מנת שלא יישרפו.
מוסיפים למחבת 4 כפות שמן ואת הבצל. מטגנים תוך בחישה עד שהבצל משחים בקצוות. מוסיפים את השום ובוחשים, כשעולה ריח השום מוסיפים כפית בהרט ובוחשים. מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה הקצוצים. מטגנים עד שהבשר משחים כולו. מתבלים בסומק ועוד בהרט לפי הטעם, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח. ממלאים את תפוחי האדמה ומכסים עם המכסים. עוטפים בנייר אלומיניום, מניחים על המנגל. הופכים ואופים עד שתפוחי האדמה רכים למגע. מגישים עם נייר כסף.

כדי לקצר את התהליך על האש אפשר לאפות בבית בתנור יום מראש במשך שעה ב -180 מעלות במצב טורבו . אז צריך רק לחמם את המנה על האש. אפשרות נוספת היא להניח על תפוחי האדמה, על האש, סיר הפוך ואז אין צורך להפוך אותם.

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי

המתכון באדיבות
מסעדת מפגש יד מרדכי צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון הצג טלפון

תגובות

  1. אי אפשר להשים את הכל בתנור במקום במנגל ענבר (13/12/2010 23:29:00)
    וכל תפו''א לעטוף בניר כסף או אפשר לעטוף את התבנית ולהכניס לתנור