פטריות פורטובלו צלויות, טופו במרינדת סויה בלסמי ושמן זית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטריות פורטובלו צלויות, טופו במרינדת סויה בלסמי ושמן זית ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 כוס סויה
- ¼ כוס קולה
- ¼ כוס מירין
- ¼ כוס שמן שומשום
- ¼ כוס חומץ אורז
- ¼ כוס סירצה
- 1 כפית שום קצוץ
- 1 כפית שאלוט קצוץ
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ 16 פטריות פורטובלו גדולות,
- שלמות, ללא ה'רגל'
- 250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
- 4 יחידות אינרי
- 4 כפות אצות איזוקי מושרות ל-1/2 שעה במים רותחים
- 1 גמבה פרוסה לרצועות דקות
- חופן עלים ירוקים לקישוט
אופן ההכנה
1. להכנת המרינדה: לערבב את כל חומרי המרינדה ולשמור בצנצנת סגורה במקרר.
2. לחמם את התנור ל-185 מעלות.
3. להשרות את הפטריות במרינדה 20 דקות. לשלות מהמרינדה, להניח בתבנית אפייה שטוחה ולאפות כ-5-10 דקות.
4. להכניס את קוביות הטופו למרינדה (אפשר גם ערב קודם).
5. להגשה: לערבב את קוביות הטופו המושרות עם חופן העלים ורצועות הגמבה. לפרוס את האינרי לרצועות דקות ולהוסיף. להניח 2 פטריות גדולות חמות במרכז הצלחת ועליהן מתערובת הטופו. לקשט באצות איזוקי
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה