עלי גפן עם אורז פרא
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעלי גפן עם אורז פרא ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 צנצנת עלי גפן מבושלים
- 1/2 חבילת כוסברה קצוץ דק
- 1/2 חבילת שמיר קצוץ דק
- 1/2 חבילת נענע קצוץ דק
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 בצל
- 1 עגבנייה
- 1/2 כוס אורז פרא
- 1 כוס אורז לבן
- 3 תפוחים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ לימון + 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 2 ליטר מים
- 1 כוס שזיפים יבשים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל, עגבנייה ואורז ולערבב יחד עם כל עשבי התיבול, בתוספת סוכר, מיץ לימון, לבדוק את הטעם.
2. להניח על השולחן עלי גפן עם הנימים כלפי פנים, במרכז כל עלה להניח מתערובת האורז, לגלגל ולהדק לסיגר סגור. רצוי להניח כפית במרכז כל עלה.
3. להכין סיר ובתוכו לפרוס שיכבה של תפוחי עץ עליהם להניח את עלי הגפן. על העלים להניח שזיפים לשפוך מיץ לימון ושמן זית. להביא לרתיחה, להנמיך אש ולבשל 50 דקות.
4. להגיש עם רוטב יוגורט קר
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה