דג סלמון ברוטב בזיליקום ושום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדג סלמון ברוטב בזיליקום ושום ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- דג סלמון כ-1.5 קג'
- עלי בזיליקום טריים – כ- 100 גר'
- שמן זית – 1/2 כוס
- חומץ (עדיף מיץ לימון)- 1/3 כוס
- שיני שום – 3-4 (או לפי טעם)
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
עלי בזיליקום טריים ושיני שום לטחון בבלנדר. להוסיף לטחינה שמן זית, חומץ ותבלינים . לערבב היטב
אופן הבישול:
הכנס פרוסות סלמון מסודרים ע''ג התבנית לתוך תנור אשר מחומם מראש (טמפ' 150 מעלות) למשך כ- -15-20 דקות. בתום הזמן תוציא תבנית מהתנור ופזר רוטב ע''ג הדג, כסה את תבנית בנייר כסף והכנס את התבנית לתוך התנור בחזרה לבישול סופי (כ- 25-30 דקות).
הגשה:
להגיש חם. לא מומלץ לחמם פעמיים. נתן להוסיף תפו''א מבושלים ברוטב שמנת מתוקה.
סלט ירקות מתאים מאוד
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|
תגובות
-
לא ברור
שלי
(10/10/2008 09:39:00)
בפעם הראשונה שמכניסים את הדג לתנור, מה מוסיפים לו? האם צריך מעט שמן? תודה!