מתכון ל- קיצ'רי ( אורז עם עדשים )
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כחצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון ל- קיצ'רי ( אורז עם עדשים ) ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 כוס אורז לבן פרסי
- ½ כוס עדשים
- 1 בצל גדול
- ½ חבילת מרגרינה או 1/4 חבילת חמאה
- 1 כפית כמון
- 5/6 שיני שום כתוש
- שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 גביעי לבן או שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז, מכניסים את לסיר עם 2 כפות שמן חם ומטגנים על אש גבוהה כ – 2 דקות עד להשחמה
2. מנמיכים את האש, מוסיפים לסיר מים בגובה של כ – ½ ס''מ מעל האורז ומבשלים כ – 10 דקות.
3. שוטפים את העדשים, מוסיפים ומערבבים
4. מכסים את הסיר היטב עם נייר כסף
5. מערבבים את המרגרינה עם הכמון, השום, הבצל, המלח והפלפל
6. כשהאורז והעדשים רכים מוסיפים את התערובת
7. מגישים קר עם הלבן או השמנת החמוצה.
הערות
מאכל עיראקי שנהוג היה לבשל ביום ה' בכדי לפנות זמן לבישול לשבת ולהשביע את בני המשפחה.
תגובות
-
מעולה
סימה
(12/06/2006 10:27:00)