שף בשקט עם יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 אנטרקוט טוב מתחיל בבחירה נכונה של הבשר, אומר יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''. הוא צריך להיות מיושן היטב ועם כמה שיותר שומן, והכי חשוב לאכול אותו מדיום-רייר. השאלון הפעם עם מי שחתום על האנטרקוטים הטובים בעיר

השף האמיתי של ל'אנטרקוט הוא כריסיטיאן מאלהמברה שבנה את התפריט, מבקש יריב סלמה להדגיש. ''אני רק עושה מאמצים לשמור על הרמה''. כרטיס ביקור עם מאכיל מקצועי שמעיד על עצמו שדווקא איננו אכלן גדול וחולם רק לאהוב את האישה שלו עד יומו האחרון

שם: יריב סלמה (32)

מסעדה: ''ל'אנטרקוט''.

עבודות קודמות: ''היתה לי מסעדה שלי בעמוקה בגליל ''הבית בקצה הנוף'' 6 שנים''.

סגנון בישול: ''מתאים את עצמי לכל מסעדה שאני מגיע אליה. עכשיו למסעדה יש אופי יותר צרפתי''.

מנת דגל: ''האנטרקוט, בלי שום ספק''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''אני לא אכלן גדול לכן אין לי זיכרונות של אוכל. זה לא נחרת לי בזיכרון. הגעתי במקרה לעבודה הזו''.

חומרים אהובים: ''בצק פשוט ללחם''.

לעולם לא אבשל: ''אין דבר כזה''.

השראה: ''ים ומוסיקה''.

הקהל הישראלי: ''בסדר''.

חלום: ''לאהוב את האישה שלי עד היום האחרון שלי''.

פרחי כרובית ברוטב שום ועשבי תיבול
החומרים הדרושים:
כרובית שלמה מפורקת לפרחים
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית פפריקה אדומה
2 כפות מיונז
חצי כוס שומשום
2 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבלילה: הביצים, התבלינים והמיונז.
2. מערבבים פירורי לחם עם שומשום.
3. טובלים את הכרובית בבלילה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם והשומשום.
4. מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני-גבוה.

להכנת הרוטב:
רוזמרין, תימין, שום כתוש
3 כפות מיונז
מיץ מ-6-7 לימונים

אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר ומעבדים עד שהרוטב נקשר. במידה והרוטב דליל מוסיפים מיונז.
2. מגישים לצד הכרובית.

ל'אנטרקוט
אחד העם 28, נחלת בנימין, תל אביב
טלפון: 03-5163703