מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שפרה בממלכת המתוקים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 הדבר הראשון שמקדם את פני הבאים הוא דלפק המתוקים. בתחילתו תצוגה מרהיבה של עוגות אישיות, מוסים ומאפים מעוצבים, לידם מגשים של פרלינים מפתים בטעמים שונים, כולם עבודת יד כמובן, ובהמשך צנצנות של עוגיות

בעצם זה היה בוקר מוטרף של סידורים, שבמסגרתו התכוונו לעבור ב''ארנו'' ברמת החייל רק כדי להצטייד בעוגה לסוף השבוע. איכשהו עד שהגענו לשם כבר היה כמעט צהריים ואיכשהו בדיוק התפנה מקום חניה בדרך נס, כך שעצרנו ונכנסנו כולנו לאכול משהו קטן.

הדבר הראשון שמקדם את פני הבאים הוא דלפק המתוקים, שנראה כאילו יצא היישר מ''צ'רלי בממלכת השוקולדה''. בהתחלה תצוגה מרהיבה של עוגות אישיות, מוסים ומאפים מעוצבים, לידם מגשים של פרלינים מפתים בטעמים שונים, כולם עבודת יד כמובן, ובהמשך מדפים עם צנצנות צנצנות של עוגיות ומארזים של עוגות מסוגים שונים - המטרה שלשמה בעצם באנו.
.
עד שסקרנו את כל המבחר, הצליחה מלצרית חמודה בשם מיה לפנות לנו בזריזות שולחן קטן, למרות שהמקום היה די מלא. מרגע זה אימצנו אותה כיועצת הצמודה. למדנו ממנה שגם ב''ארנו'', כמו אצלנו, יצא שדבר הוביל לדבר ומנהלי המקום, השפים ערן שוורצברד וקלוד בן-שמעון, שפתחו את המקום בתור האח הקטן והנגיש של הפטיסרי הידוע שלהם ברמת השרון, החליטו באותה הזדמנות שהוא יתפקד גם כבית קפה. ההתחלה הצנועה של קפה ומאפה התרחבה די מהר גם לאופציה של ארוחות בוקר מלאות וכיוון שהן ממילא מוגשות עד הצהריים והאיזור רווי בחברות היי-טק שמצ'פרות את העובדים בתלושים, המהלך המתבקש הבא היה הוספת ארוחות צהריים עסקיות של קיש-סלט-עוגה-שתיה. כדי להרחיב את ההיצע הוסיפו להן ממש בימים אלו גם מנות פסטה, המתחלפות על בסיס יומי.

בשלב הזה נחלקו הדעות: אני קיבלתי את ההמלצה החמה של מיה שלא לוותר על ארוחות הבוקר שלהם, למרות שהשמש כבר עמדה באמצע השמיים. באגף הגברי, לעומת זאת, נרשם זעזוע קל מהרעיון ונבחרו שתי עסקיות, האחת עם קיש והשניה עם פסטה. כל אחת מהארוחות לוותה בקערת סלט נכבדה, שופעת כל טוב. מחירי ארוחות הבוקר והעסקיות זהים פחות או יותר, ונעים בסביבות 45 ש''ח.

הקיש שנבחר היה בטטה עם גבינת עזים, ומנת הפסטה של היום היתה רביולי תרד בריקוטה, שתי מנות טעימות שחוסלו מייד. ארוחת הבוקר, לעומת זאת, היתה מלבבת במקוריותה והצדיקה את ההתעקשות של המלצרית. המרכיבים ערוכים על מגש זכוכית דמוי פלטת ציירים עם שקערורית מרכזית לביצים - חביתה, פריטטה ירקות או עין על קרואסון - וסביבה שקעים קטנים ובהן תוספות צבעוניות ומענגות חיך: פטריות בתחמיץ, גבינת עזים מטוגנת, אנטיפסטי, גבינה צהובה וסלט אבוקדו או סלמון מעושן.

העסקית כוללת גם עוגה בחושה, אבל תצוגת מתוקים שמופיעה במערכה הראשונה חייבת להידגם במערכה האחרונה. פשוט לא יכולנו לוותר. שוב התפצלנו בין החיך הגברי הנוהה אחר הכיוון השוקולדי- אגוזי, לנשי המעדיף את טעמי הפירות הקלים יותר. ושוב מיה שלנו הצילה את המצב, כשהציעה אחד מזה אחד מזה ואחד משולב. וכך טעמנו אותם, מהקל אל הכבד: תחילה פאי אגסים, הגדרה צנועה לקופסת בצק ממולאת בקרם שקדים ועליו חצאי אגסים צלויים, אחר כך פיננסייר פיסטוק, שהורכב משכבת בצק במילוי פירות יער וקרם פיסטוק, שעליו מתנוסס מקרון פיסטוק נמס בפה, וגולת הכותרת, ''חלום'', יצירה רבת שכבות של נוגט, שוקולד מריר עשיר ואגוזי לוז.

את העוגה שלקחנו הביתה הכנסנו בינתיים להקפאה עמוקה. השבוע אנחנו על חסה וגזר.

ארנו
הברזל 2 א', רמת החייל, תל אביב
טלפון: 03-6499336